Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν στη Συρία

Αυτοί είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι που σκοτώθηκαν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Μισθοφόροι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον τρεις Ρώσοι μισθοφόροι που μάχονταν πεζικάριοι με τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, όταν η θέση τους στην παράκτια επαρχία της Λαττάκειας έγινε στόχος βομβαρδισμού την νύχτα της Δευτέρας, ανέφερε σήμερα μια ανώτερη πηγή στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Εάν επιβεβαιωθούν οι θάνατοι, θα πρόκειται για τις πρώτες ρωσικές απώλειες από την έναρξη της αεροπορικής εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συριακοί αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τις ρωσικές απώλειες, επικαλούμενος πηγές στην περιοχή, χωρίς όμως να αναφέρει αριθμό νεκρών.

Όπως επισήμανε, εκτιμά πως οι απώλειες δεν αφορούν μέλη του τακτικού ρωσικού στρατού, αλλά πρόκειται για εθελοντές.

Μια πηγή που πρόσκειται στην κυβέρνηση και έχει γνώση των στρατιωτικών εξελίξεων στην Συρία δήλωσε πως τουλάχιστον 20 Ρώσοι βρίσκονταν στη θέση στην περιοχή Ναμπί Γιουνίς, την στιγμή του βομβαρδισμού.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που να εμπλέκονται σε χερσαίες μάχες σε συριακό έδαφος, παρόλο που το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει την παρουσία εκπαιδευτών και συμβούλων που συνεργάζονται με τις δυνάμεις του συριακού στρατού και τις δυνάμεις που φρουρούν τις ρωσικές βάσεις στη δυτική Συρία.

Με τη σειρά της, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Δαμασκό ανέφερε πως δεν έχει λάβει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ένα δημοσίευμα ότι τρεις Ρώσοι σκοτώθηκαν μαχόμενοι στο πλευρό των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης.

«Δεν διαθέτουμε καμία πληροφορία για τους υποτιθέμενους “θανάτους τριών Ρώσων”, ή “τριών Ρώσων στρατιωτών” στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters», δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ακόμα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν κατά τις τελευταίες 24 ώρες 55 εξόδους, και έπληξαν 60 στόχους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη των δυνάμεων του δυτικού Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγαν 15 αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ τη Δευτέρα και 2 αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.

Λεζάντα: Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter, και την αναδημοσιεύουμε ως κεντρική εικόνα του θέματος, λέγεται ότι βλέπουμε τους τρεις Ρώσους που σκοτώθηκαν στη Συρία. Είναι ο τρίτος, τέταρτος και πέμπτος από αριστερά.

Σχετικά άρθρα