Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο Ισραηλινούς

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δύο Ισραηλινούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χεβρώνα,

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά την Τετάρτη στη Δυτική Όχθη όταν έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας Παλαιστίνιος ισλαμιστής, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μπλόκο του στρατού στην οδό που συνδέει την Ιερουσαλήμ με την Χεβρώνα (Δυτική Όχθη) όπου οι στρατιώτες πραγματοποιούσαν ελέγχους σε μια διασταύρωση πλησίον του εποικισμού Γκους Ετζιόν, επισήμανε η Αστυνομία.

israel_attack2

Μπροστά στην έκρηξη της βίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ προέτρεψε σήμερα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να «μη ρίχνουν λάδι στην φωτιά» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μιας κλιμάκωσης των συγκρούσεων «με ανυπολόγιστες επιπτώσεις».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους να μη ρίχνουν λάδι στην φωτιά και να ενεργούν με αυτοσυγκράτηση με στόχο να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Κάθε άλλη ενέργεια δεν θα κάνει τίποτα άλλο από τον πυροδοτήσει περαιτέρω την ένταση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζούντεχ στην Ιορδανία, στο περιθώριο μιας συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα την «κοινή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου».

Σχετικά άρθρα