Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα κέντρο διοίκησης της Αλ Κάιντα στη Συρία

Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα κέντρο διοίκησης της Αλ Κάιντα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Δαμασκός, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια),

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε 33 εξόδους και χτύπησε 49 στόχους των τζιχαντιστών στις επαρχίες Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Δαμασκός, Χαλέπι και Χάμα της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν δύο κέντρα διοίκησης των τρομοκρατών, 3 οπλοστάσια, 2 υπόγεια καταφύγια, 32 θέσεις μάχης σε βουνά, 9 οχυρωμένες θέσεις και ένα εργοστάσιο κατασκευής βλημάτων.

Οι Ρώσοι επιτέλους παραδέχτηκαν ότι βομβάρδισαν την Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα). Συγκεκριμένα, ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 κατέστρεψε ένα κέντρο διοίκησης της Αλ Νούσρα στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το αρχηγείο της Αλ Νούσρα εντοπίστηκε από ρωσικά ντρονς (drone). Στη συνέχεια ανέλαβαν τα μαχητικά αεροσκάφη. Η ρωσική βόμβα όχι μόνο τίναξε στον αέρα το κέντρο διοίκησης της Αλ Νούσρα αλλά κατέστρεψε και δύο οχήματα που έφεραν εκτοξευτήρες πυραύλων ZU-23, που βρίσκονταν δίπλα του.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν και δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης στη Λαττάκεια. Λένε ότι ήταν του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πρέπει να ήταν ή της Αλ Κάιντα ή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχει στη Λαττάκεια.

Στην επαρχία του Χαλεπιού τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη ανατίναξαν ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε χειροποίητες ρουκέτες. Το ίδιο εργοστάσιο έφτιαχνε επίσης πλατφόρμες και ράμπες για να εκτοξεύονται οι ρουκέτες.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ακόμα ότι μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν σε προάστια της Δαμασκού που κατέχονται από τζιχαντιστές, αρκετοί από τους ενόπλους το έβαλαν στα πόδια.

Την Κυριακή το βράδυ “αναγνωριστικά Μέσα επιβεβαίωσαν την υποχώρηση μεγάλων ενόπλων σχηματισμών, 100 ανδρών η κάθε μία, προς τη κατεύθυνση του Μαρτζ Αλ Σουλτάν”, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα