Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αυτοκτόνησαν» ρεπόρτερ του BBC στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

«Αυτοκτόνησαν» ρεπόρτερ του BBC στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Αεροδρόμιο Ατατούρκ, Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Ζακλίν Σάτον, Ιράκ, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία,

Παρασκήνιο με έντονη «οσμή» μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπείας και δράσης παρακρατικών οργανώσεων βρίσκεται πίσω από την «αυτοκτονία» της γνωστής δημοσιογράφου του BBC, Ζακλίν Σάτον, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες του αεροδρομίου Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο.

Τα τουρκικά κανάλια έκαναν λόγο για αυτοκτονία, ισχυριζόμενα ηλιθιωδώς πως έχασε την πτήση της και δεν είχε χρήματα για να πάρει άλλη!

Η Σάτον σύμφωνα με την βλακώδη δικαιολογία που απέδωσαν στο ρεπορτάζ οι Τούρκοι του πρακτορείου Dogan, κρεμάστηκε επειδή δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία είχε προγραμματίσει να πετάξει, ανέφεραν ότι η 50χρονη επαναλάμβανε συνεχώς στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο ότι δεν διέθετε άλλα χρήματα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, κατευθύνθηκε στις τουαλέτες και κρεμάστηκε.

Η πραγματικότητα ωστόσο όπως είναι λογικό φαίνεται πως απέχει έτη φωτός. Η Σάτον ήταν η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια για το Ινστιτούτο Πολέμου και Ειρήνης για το Ιράκ, ενώ πριν από πέντε μήνες ο προκάτοχός της Αμμάρ αλ Σαμπαντέρ στην οργάνωση, είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

Το Σάββατο, η δημοσιογράφος ταξίδευε από το Λονδίνο για το Ερμπίλ του Ιράκ, που αποτελεί την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν. Η Σάτον σύμφωνα με τον βρετανικό Independent ταξίδευε στο Ερμπίλ προκειμένου να διεξάγει την έρευνά της για το διδακτορικό που έκανε αυτή την περίοδο και αφορούσε στο ζήτημα της διεθνούς αναπτυξιακής στήριξης στις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τέτοιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε πολλές περιπτώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς πολλές φορές λειτουργούν ως προκαλύμματα δραστηριοποίησης μυστικών υπηρεσιών ξένων δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι η Σάτον συνέχιζε παράλληλα το διδακτορικό της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών της Αυστραλίας.

Συγγενείς και φίλοι της απορρίπτουν εμφατικά ότι υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να αυτοκτονήσει η Σάτον για ένα εισιτήριο και ζητούν από τις τουρκικές Αρχές να ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα.

«Δεν είμαι υπέρμαχος των θεωριών συνομωσίας, αλλά αν οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, είχε πρόβλημα, τότε η Τζάκι Σάτον δολοφονήθηκε» αναφέρει φίλη της Σάτον στο Twitter, ενώ ο Ιρακινός δημοσιογράφος Μαζίν Ελίας, ο οποίος είχε στο παρελθόν εργαστεί με την Σάτον δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν η γυναίκα να αυτοκτόνησε τονίζοντας πως «κάποιος την σκότωσε».

«Παρέμεινε στο Ιράκ, όλα αποτελούσαν πρόκληση και εκείνη συνέχισε. Για αυτό που είμαι βέβαιος είναι ότι είναι απίθανο να αυτοκτόνησε ένας άνθρωπος όπως η Τζάκι. Εκείνη παλεύει για καλύτερη ζωή για όλους. Να αυτοκτόνησε, λοιπόν; Είναι τρελό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

saton

saton1

Σχετικά άρθρα