Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές αμύνονται στην επίθεση του συριακού στρατού (βίντεο)

Τζιχαντιστές αμύνονται στην επίθεση του συριακού στρατού (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τζιχαντιστές της Αχράρ Αλ Σαμ, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ανάρτησαν βίντεο στο YouTube από την αντίσταση που προβάλουν στα νότια της πόλης Χαλέπι.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του, Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, Λιβανέζοι της Χεζμπολάχ, Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες και φυσικά η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, έχουν ξεκινήσει ευρεία επίθεση απελευθέρωσης της πόλης Χαλέπι, η οποία είναι μοιρασμένη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ).

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι μια συμμαχία με κορμό την Αλ Κάιντα και τον υποτιθέμενο “μετριοπαθή” Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και πολλές ακόμα μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις, που συνδέονται επίσης με την Αλ Κάιντα. Η εν λόγω δύναμη υποστηρίζεται και εξοπλίζεται από την Τουρκία.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, οι άνδρες που βλέπετε να μάχονται είναι τζιχαντιστές της Αχράρ Αλ Σαμ, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Το λογότυπο όμως που εμφανίζεται αριστερά πάνω στο βίντεο είναι του Στρατού της Κατάκτησης. Πρόκειται για την προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί η Αλ Κάιντα σε συνεργασία με την Τουρκία, ώστε να φανούν οι τουρκόφιλες τζιχαντιστικές οργανώσεις ως δήθεν “μετριοπαθείς”.

Σχετικά άρθρα