Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάσπαση στο Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν εξαιτίας υπερβολικής αγριότητας

Διάσπαση στο Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν εξαιτίας υπερβολικής αγριότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφγανιστάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαουλάουι Αμπντούλ Ραχίμ Μουσλίμ Ντοστ, Τζιχαντιστές, Χαφίζ Σαΐντ Καν,

Ρήξη έχει προκληθεί στο εσωτερικό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν.

Ένας από τους επιφανείς οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών, ο Μαουλάουι Αμπντούλ Ραχίμ Μουσλίμ Ντοστ (Mawlawi Abdul Rahim Muslim Dost), ο οποίος είναι και από τους συνιδρυτές της οργάνωσης στο Αφγανιστάν και από τους πρώτους που ορκίστηκαν πίστη στον “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τα “έσπασε” με τον Χαφίζ Σαΐντ Καν (Hafiz Saeed Khan), τον τοπικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Ο Χαφίζ Σαΐντ Καν είχε αναφερθεί νεκρός τον Ιούλιο, όμως αργότερα ο θάνατός του διαψεύστηκε από την οργάνωση.

dost Μαουλάουι Αμπντούλ Ραχίμ Μουσλίμ Ντοστ

Ο Μαουλάουι Μουσλίμ Ντοστ κατηγορεί τον Χαφίζ Σαΐντ Καν ότι “σκοτώνει, συλλαμβάνει και προσβάλλει ανθρώπους” κατά παράβαση των μουσουλμανικών αρχών.

“Είχαμε ολόκαρδα καλωσορίσει και δηλώσει απόλυτη υποστήριξη στον Χαφίζ Σαΐντ Καν, μετά τον διορισμό του ως αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Αλλά αυτός εξαπέλυσε αγριότητα, παραβίασε τους ισλαμικούς κανόνες και εξευτέλισε Αφγανούς”, αναφέρει ο Ντοστ σε μια δήλωσή του που δημοσιεύει πακιστανικό πρακτορείο ειδήσεων.

hafiz Χαφίζ Σαΐντ Καν

Ο Ντοστ αναφέρει επίσης, ότι όταν ο Χαφίζ Σαΐντ πέρασε με τους άνδρες του από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν, δίχως καμία προηγούμενη συνεννόηση, άρχισε να σκοτώνει και να συλλαμβάνει αθώους ανθρώπους στην Κοτ και στη Σινγουάρι του Νανγκαρχάρ, “αντί να διαφωτίσει τους ανθρώπους για τα καλά του χαλιφάτου, τη δικαιοσύνη, τη γαλήνη και την παιδεία”.

“Άρχισε να επιβάλλει άδικες ποινές, έκλεισε σχολεία, κακοποίησε ανθρώπους και επιδόθηκε σε πράξεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν”.

“Τα κάνει όλα αυτά στο όνομα του Ισλάμ και δημιούργησε κακό όνομα για το Ισλαμικό Κράτος. Θεωρώ, λοιπόν, ισλαμική υποχρέωσή μου να αποσύρω τη συμμαχία μου από τον Σαΐντ”.

Ο Μαουλάουι Μουσλίμ Ντοστ είναι πρώην κραούμενος των ΗΠΑ στους Γκουαντάναμο. Ήταν μέλος των Ταλιμπάν πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα