Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία η Μέρκελ για να τα κάνουν “μπάχαλο” παρέα με τον Ερντογάν

Στην Τουρκία η Μέρκελ για να τα κάνουν “μπάχαλο” παρέα με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αχμέτ Νταβούτογλου, Γερμανία, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στην Κωνσταντινούπολη κατέφθασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει σειρά επαφών με την τουρκική ηγεσία για την προσφυγική κρίση, τη Συρία και την ειρήνη με τους Κούρδους στην Τουρκία.

Αρχικά το πρόγραμμα της Μέρκελ προβλέπει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, και στη συνέχεια συνάντηση τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνομιλίες θα αφορούν στην κοινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας (της ίδιας τρομοκρατίας που υποστηρίζει και εξοπλίζει ο Ερντογάν), στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία (για την οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Ερντογάν), στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης (που τους στέλνει στην Ευρώπη ο Ερντογάν) και σε διάφορα διμερή θέματα (δηλαδή, πώς Γερμανία και Τουρκία θα κάνουν πάλι μπάχαλο τον πλανήτη).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuter, η Καγκελάριος θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Τουρκίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την πορεία ένταξης της Άγκυρας στην Ε.Ε.

Επισκεπτόμενη την Τουρκία -μόλις δύο εβδομάδες πριν τις τουρκικές εκλογές- η Μέρκελ κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι στηρίζει τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για την περιστολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και το πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα.

Οι τουρκικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου, με τον Ερντογάν και το ισλαμιστικό κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης να προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επίσκεψη της Μέρκελ, ως όχημα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

H εξασφάλιση εγγυήσεων για την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., θα δώσει παράλληλα, ένα ισχυρό εκλογικό πλεονέκτημα στον Ερντογάν

Από την άλλη πλευρά, η δέσμευση της Τουρκίας για την εφαρμογή ενός σχεδίου αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών θα αποτελέσει μία ανακουφιστική εξέλιξη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Γερμανία, στην οποία ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης της πολιτικής της Μέρκελ.

Σχετικά άρθρα