Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υψηλόβαθμος Σουδάραβας της Αλ Κάιντα ανατινάχθηκε στη Συρία

Υψηλόβαθμος Σουδάραβας της Αλ Κάιντα ανατινάχθηκε στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο Σαουδάραβας Σανάφι Αλ Νασρ, υψηλόβαθμος στέλεχος της Αλ Κάιντα που δρούσε στη Συρία μέσα από το Μέτωπο Αλ Νούσρα, σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στο βόρειο τμήμα της συριακής επικράτειας.

Η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο Σανάφι Αλ Νασρ σκοτώθηκε στην επαρχία του Χαλεπιού, όπως και άλλα δύο ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα.

Δεν είναι σαφές εάν το όχημα επλήγη από πυρά αεροσκάφους του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ή αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, η οποία επίσης επιχειρεί στη Συρία.

Το όνομα Σανάφι Αλ Νασρ είναι ανάμεσα στα ψευδώνυμα του Άμπντουλ Μόχσεν Αμπντάλα Ιμπραήμ Αλ Σάριχ, ενός Σαουδάραβα που είχε χαρακτηριστεί το 2014 «διεθνής τρομοκράτης» από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι άλλοι δύο νεκροί ονομάζονταν Αμπού Γιάσερ Αλ Μαγρέμπι και Αμπού Μοχάμεντ Αλ Τζαζράουι.

Η Αλ Κάιντα ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία που εικονίζει ένα κατεστραμμένο όχημα και ανέφερε ότι επλήγη από πύραυλο του «συνασπισμού των σταυροφόρων και των Αράβων» στο Αλ Ντάνα, δυτικά του Χαλεπιού.

sanafi1

Η οργάνωση πάντως δεν έδωσε κανέναν απολογισμό ούτε δημοσιοποίησε τα ονόματα των θυμάτων.

Ο Σανάφι Αλ Νασρ είχε αναφερθεί πως είχε βρει τον θάνατο και στο παρελθόν, κάτι που αποδείχθηκε πως δεν ήταν αληθές.

Σχετικά άρθρα