Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κατέρριψαν μυστικό όπλο των Ρώσων; Μυστήριο με το drone

Οι Τούρκοι κατέρριψαν μυστικό όπλο των Ρώσων; Μυστήριο με το drone
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροσκάφος, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (ντρον – drone), που κατέρριψαν την Παρασκευή οι Τούρκοι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, δεν ανήκει στα γνωστά μοντέλα του ρωσικού στρατού, εννοώντας ότι πρόκειται για νέου τύπου ντρον του οποίου η ύπαρξη ήταν μυστική.

Οι Τούρκοι, όπως γράφει η εφημερίδα Χουριέτ, όταν εντόπισαν το τηλεκατευθυνόμενο σκάφος να πετά το προειδοποίησαν τρεις φορές να απομακρυνθεί από τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν το καταρρίψουν.

Τουρκικό μαχητικό, που πραγματοποιούσε περιπολία, άνοιξε πυρ και το έριξε, γράφει πάντα η Χουριέτ.

Η ρωσική πλευρά έδωσε τη διπλωματική απάντηση, ότι όλα τα ντρον που πέταξαν την Παρασκευή στον εναέριο χώρο της Συρίας επέστρεψαν στη βάση τους.

Το ντρον που έριξαν οι Τούρκοι μοιάζει με το ρωσικό Orlan-10, αλλά δεν είναι το ίδιο, δήλωσαν επίσημα χείλη στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ανεπίσημα χείλη όμως είπαν σε ρωσικά Μέσα, ότι πρόκειται για μυστικό μοντέλο το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί. Έσπευσαν μάλιστα να συμπληρώσουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ντρον.

Επειδή αποκλείεται να πέταγε μόνο του ή να ήταν… εξωγήινο, το συγκεκριμένο ντρον προφανώς και είναι ρωσικό, ίσως να το δοκίμαζαν στο μέτωπο της Συρίας ως νέο μοντέλο, οπότε δεν ήταν επιχειρησιακά ενταγμένο για να “λείψει” και πιθανώς από λάθος χειρισμό να πέρασε στον τουρκικό εναέριο χώρο όπου και καταρρίφθηκε.

Τα κακά νέα είναι, εάν ευσταθούν όλα αυτά που διαβάζουμε στα ρωσικά ΜΜΕ, ότι ένα νέο και προφανώς μυστικό μοντέλο ρωσικού ντρον έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

Σχετικά άρθρα