Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι, Ιρανοί και Λιβανέζοι επιτίθενται στους τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Σύροι, Ιρανοί και Λιβανέζοι επιτίθενται στους τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιράν, Ισλαμιστές, Λίβανος, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι, Χεζμπολάχ,

Μεγάλη επίθεση εξαπέλυσε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του από το Ιράν και τον Λίβανο (Χεζμπολάχ) ενάντια στους τζιχαντιστές που βρίσκονται νότια του Χαλεπιού.

Οι χερσαίες δυνάμεις υποστηρίζονται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία που σφυροκοπά τις θέσεις των τουρκόφιλων τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας τους μεγάλες καταστροφές.

“Η στρατιωτική επιχείρηση έχει αρχίσει στην ύπαιθρο νότια του Χαλεπίου”, δήλωσε φιλοκυβερνητική πηγή στη Συρία.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στην περιοχή Τζέμπελ Αζάν, περίπου 12 χλμ. νότια της πόλης Χαλέπι, τον έλεγχο της οποίας μοιράζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές.

Η περιοχή που έχουν βάλει στο στόχαστρο ο στρατός και τα ρωσικά αεριωθούμενα βρίσκεται κοντά στον κύριο δρόμο που κατευθύνεται νότια προς την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές, στις 30 Σεπτεμβρίου, σε υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο στρατός έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη δυτική Συρία, περιλαμβανομένου και ενός θύλακα των τζιχαντιστών βόρεια της Χομς και περιοχών των επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκειας τις οποίες κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA το καλοκαίρι.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέδωσε την Παρασκευή ότι ο στρατός της Συρίας μάχεται σε τρία μέτωπα νότια του Χαλεπίου.

Ο στρατός ανακατέλαβε το χωριό Αμπτίν από τους τζιχαντιστές, καθώς και τη βάση ενός τάγματος αρμάτων μάχης κοντά στο χωριό Σαμπκίγια.

Και τα δύο χωριά βρίσκονται κοντά στην Τζέμπελ Αζάν. Οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους έπληξαν ένα στρατιωτικό άρμα μάχης με αντιαρματικό πύραυλο TOW αμερικανικής κατασκευής.

Η εμπλοκή Ιρανών στρατιωτών δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, ωστόσο δύο υψηλόβαθμες περιφερειακές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα πως το Ιράν έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία τις τελευταίες ημέρες ώστε να ενισχύσει την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην επαρχία Χάμα και να προετοιμάσει μια άλλη στην περιοχή του Χαλεπιού, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Συρία.

Ισραηλινές πηγές έχουν πει ότι συνολικά 3.000 Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης μάχονται στο πλευρό του στρατού της Συρίας.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή στη Συρία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε πως οι επιθέσεις του συριακού στρατού νότια του Χαλεπιού υποστηρίζονται από εκατοντάδες μαχητές από το Ιράν και τη λιβανική Χεζμπολάχ.

“Αυτή είναι η υπεσχημένη μάχη”, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως το κύριο σώμα της χερσαίας δύναμης αποτελείται από Σύρους στρατιώτες που υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. “Ο κύριος πυρήνας είναι ο συριακός στρατός”, είπε.

Σχετικά άρθρα