Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεσμεργκά απελευθέρωσαν ερωτική σκλάβα από το Ισλαμικό Κράτος

Πεσμεργκά απελευθέρωσαν ερωτική σκλάβα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πεσμεργκά, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά έσωσαν ακόμα μια κοπέλα Γιαζίντι από το Ισλαμικό Κράτος, κοντά στο μέτωπο της πρώτης γραμμής στη Κάσκε, στη δυτική Νινευή του βόρειου Ιράκ.

Ο Κούρδος αξιωματικός Χοσιάρ Φατάχ Γκιουλί είπε στο BasNews ότι σε επιχείρηση και με άλλες κουρδικές δυνάμεις, οι Πεσμεργκά έσωσαν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου την κοπέλα που κρατούνταν σκλάβα στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Γκιουλί πρόσθεσε ακόμα ότι αφού η κοπέλα δώσει κατάθεση και μιλήσει για όσα ξέρει στις κουρδικές Αρχές, θα επανενωθεί με την οικογένειά της που ζουν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη Σιντζάρ (βόρειο Ιράκ) των Κούρδων της ηλιολατρικής θρησκείας Γιαζίντι στις 3 Αυγούστου του 2014.

Χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές και πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα για ερωτικές σκλάβες.

Οι κουρδικές Αρχές του βορείου Ιράκ αποκάλυψαν ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2015 περίπου 2.000 κοπέλες των Γιαζίντι είχαν απελευθερωθεί από το σύνολο των αιχμαλωτισμένων.

Σχετικά άρθρα