Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανός πολιτικός προτείνει “συνεργασία” με τους τζιχαντιστές ενάντια στη Ρωσία

Ουκρανός πολιτικός προτείνει “συνεργασία” με τους τζιχαντιστές ενάντια στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αντόν Γεραστσένκο, Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική ιστοσελίδα “Φύλακας της Ειρήνης” (σ.σ. ή “Ειρηνοποιός”), στα ουκρανικά “МИРОТВОРЕЦЬ“, δίνει στη δημοσιότητα τα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία των Ρώσων πιλότων που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Η ιστοσελίδα “Ειρηνοποιός” είναι ένα σάιτ που συγκεντρώνει στοιχεία για τους αντιπάλους του ακροδεξιού ουκρανικού καθεστώτος και στη συνέχεια τα δημοσιεύει.

Στις αναρτήσεις του “Ειρηνοποιού” δημοσιεύονται στοιχεία “τρομοκρατών” (δηλ. ρωσόφωνων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας) αλλά και οπαδών της “ομοσπονδίας” με τη Ρωσία.

Επίσης εκτίθενται ως “εχθροί” της Ουκρανίας και όσοι τολμούν να κάνουν αντιπολίτευση ή δημόσια κριτική, όπως ο δημοσιογράφος Όλες Μπουζίνα (Oles Buzina), ο οποίος και δολοφονήθηκε λίγες ημέρες μετά τη στοχοποίησή του από το εν λόγω σάιτ.

Η ιστοσελίδα “Ειρηνοποιός” άρχισε να δημοσιεύει τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πιλότων που πολεμάνε τους τζιχαντιστές, λίγο μετά την εξωφρενική ανάρτηση ενός Ουκρανού πολιτικού στο Facebook, του Αντόν Γεραστσένκο (Anton Gerashchenko – Антон Геращенко), υψηλόβαθμος σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος έγραψε ότι ένας φίλος στο Facebook τού πρότεινε να βοηθηθούν οι τζιχαντιστές “να εκδικηθούν τη Ρωσία σύμφωνα με τους νόμους της Σαρία”, δηλαδή του ισλαμικού θεοκρατικού νόμου, και ο Γεραστσένκο έκρινε ότι θα ήταν μια σπουδαία ιδέα.

“Καλώ όσους έχουν πληροφορίες σχετικές με Ρώσους πολίτες που συμμετέχουν στον ακήρυχτο πόλεμο [σ.σ. της Ρωσίας] ενάντια στον λαό της Συρίας να τις στείλουν στο σάιτ Ειρηνοποιός, όπου εκεί σύντομα θα δημιουργηθεί μια ξεχωριστή κατηγορία για τα εγκλήματα του Πούτιν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή”.

Είναι πρωτοφανές υποτιθέμενος “φιλοδυτικός” πολιτικός, στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ακροδεξιό Ουκρανό, να καλεί δημοσίως σε “κάρφωμα” και “συνεργασία” με το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθεί η ανάρτηση στο Facebook με την οποία προτρέπει να “καρφώνονται” στους τζιχαντιστές οι Ρώσοι στρατιωτικοί στη Συρία και έτσι να στοχοποιούνται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

anton-geraschenko-friend-of-isis

Σχετικά άρθρα