Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταϊλανδικός δορυφόρος είδε άλλα 300 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

Ταϊλανδικός δορυφόρος είδε άλλα 300 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Άνοντ Σνίντβονγκς, Αυστραλία, Ινδικός Ωκεανός, Ταϊλάνδη,

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξακολουθεί να εξελίσσεται η αναζήτηση του χαμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, που ανετράπη από την πορεία του κι εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, ενώ εκτελούσε την πτήση MH370 από Κουάλα Λουμπούρ προς Πεκίνο.

Ενώ οι έρευνες για συντρίμμια του αεροσκάφους στον Ινδικό Ωκεανό έχουν ανασταλεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι Αρχές της Ταϊλάνδης ανακοινώνουν ότι δορυφόρος εντόπισε ακόμη 300 αντικείμενα που πιθανώς ανήκουν στο αεροσκάφος.

Τα αντικείμενα αυτά έχουν μέγεθος 2 έως 15 μέτρα και εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αυτά που είχε καταγράψει ο γαλλικός δορυφόρος και αποτύπωναν 122 επιπλέοντα αντικείμενα στον Ινδικό, σε μία έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).

«Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό», σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο ‘Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.
«Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους», πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκαν στη Μαλαισία.

Τα αντικείμενα αυτά είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με ταϊλανδική υπηρεσία.

Η πτήση MH370 πιστεύεται ότι συνετρίβη στις 8 Μαρτίου παρασέρνοντας στο θάνατο και τους 239 επιβαίνοντες, αφότου πέταξε χιλιάδες μίλια εκτός της προκαθορισμένης πορείας.

gistra

Σχετικά άρθρα