Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί 11 Φρουροί της Επανάστασης (του Ιράν) στη Συρία

Νεκροί 11 Φρουροί της Επανάστασης (του Ιράν) στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χάμα (Επιφάνεια),

Έντεκα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που βρίσκονται στα μέτωπα ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία, σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις, σύμφωνα με ειδησεογραφικά Μέσα του Ιράν που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Μεταξύ των 11 Φρουρών της Επανάστασης που σκοτώθηκαν ήταν ένας Ιρανός συνταγματάρχης, ο Αλιρέζα Γκανβατί, 8 Αφγανοί και 2 Πακιστανοί υπό τις εντολές του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι ένα αυτόνομο και επίλεκτο στρατιωτικό σώμα το οποίο αριθμεί περίπου 120.000 άνδρες. Οι Φρουροί λαμβάνουν την καλύτερη στρατιωτική εκπαίδευση.

Εκτός των χερσαίων μονάδων, διαθέτουν και δικό τους ναυτικό, αεροπορία και υπηρεσία πληροφοριών.

Οι Φρουροί έχουν αναπτύξει ένα διεθνές δίκτυο δραστηριοποίησης, την περιβόητη δύναμη Κουντς (Quds), επίλεκτη μονάδα των Φρουρών δύναμης περίπου 15.000 ανδρών, που είναι αρμόδια για την διεξαγωγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο σκοπός της είναι να εξάγει τις αρχές της ιρανικής επανάστασης στην ευρύτερη περιοχή και να εκπαιδεύει και εξοπλίζει τα τοπικά «παραρτήματα» της, όπως η σιιτική Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Έχει έντονη παρουσία στο γειτονικό Ιράκ, στο Λίβανο και στη Συρία, όπου συνδράμει στρατιωτικά τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ.

Οι 11 Φρουροί σκοτώθηκαν στη Χάμα της Συρίας από τζιχαντιστές σε χερσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Orient TV.

Σχετικά άρθρα