Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tabnak: Ο Αλ Μπαγκντάντι είναι τραυματίας και νοσηλεύεται μυστικά στην Τουρκία

Tabnak: Ο Αλ Μπαγκντάντι είναι τραυματίας και νοσηλεύεται μυστικά στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το κρατικό ειδησεογραφικό ιρανικό σάιτ tabnak.ir, γράφει ότι ο αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας την Κυριακή στο δυτικό Ιράκ και αμέσως μεταφέρθηκε υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας για νοσηλεία στην Τουρκία.

Το ιρανικό σάιτ επικαλείται ως πηγή του την εφημερίδα Al Manar.

Τη Δευτέρα η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία αρχικά ανακοίνωσε ότι την Κυριακή μαχητικά αεροπλάνα της έπληξαν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αυτοανακηρυγμένο «χαλίφη» στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα πάντα με τους Ιρακινούς, η φάλαγγα αυτοκινήτων των τζιχαντιστών, σε αυτοκίνητο της οποίας επέβαινε και ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, κινούνταν στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στη συνέχεια μάθαμε ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι τη γλίτωσε “παρά τρίχα” από τη φονική αεροπορική επιδρομή που τον είχε στόχο. Σκοτώθηκαν πολλοί από τους οπλαρχηγούς του, αλλά ο ίδιος δεν ήταν μεταξύ των νεκρών.

Στην επιδρομή σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όμως ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι δεν ήταν μεταξύ των θυμάτων, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και νοσοκομειακές πηγές.

Στην τελευταία ενημέρωση που είχαμε για το πλήγμα, τη Δευτέρα πάντα, μάθαμε ότι ο “χαλίφης” δεν βρισκόταν πιθανόν στην αυτοκινητοπομπή που χτυπήθηκε.

Ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ δήλωσε ότι τελικά ότι η αυτοκινητοπομπή μετέφερε χαμηλότερου βαθμού στελέχη της οργάνωσης, υπό τον Αμπού Σάαντ Αλ Καρμπούλι, τοπικό ανώτερο αστυνομικό του Ισλαμικού Κράτους.

«Μετά την αποτίμηση όλων των πληροφοριών που λάβαμε από τις πηγές μας, αναφέρουμε ότι είναι πολύ πιθανόν στην αυτοκινητοπομπή που πλήξαμε να μην επέβαινε ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Το δημοσίευμα της Al Manar, εάν έχει κάποια δόση αλήθειας και δεν πρόκειται για ιρανική προπαγάνδα, αναφέρει ότι ο Αμπού Μπακρ Μπαγκντάντι ήταν στην αυτοκινητοπομπή, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε, με επιχείριση που οργάνωσαν μυστικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, στην Τουρκία για νοσηλεία.

Σχετικά άρθρα