Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε μεγάλο φόβο οι Εβραίοι της Γερμανίας από τους χιλιάδες πρόσφυγες

Σε μεγάλο φόβο οι Εβραίοι της Γερμανίας από τους χιλιάδες πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εβραίοι, Ιράκ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία,

Σε μεγάλο φόβο ζούνε πολλοί Εβραίοι της Γερμανίας καθώς εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες συρρέουν στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Express, ο εκπρόσωπος του Εβραϊκού Φόρουμ για τη Δημοκρατία και ενάντια στον Αντισημιτισμό, Λεβί Σαλομόν, δήλωσε ότι “η ιδεολογία μίσους των ναζί ενάντια στους Εβραίους όπως και το μίσος για το Ισραήλ βρίσκονταν στο επίκεντρο τις ιδεολογίας των κομμάτων Μπάαθ τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ για δεκαετίες”.

“Για αυτό θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η πλειονότητα των Σύρων προσφύγων έχουν απορροφήσει τον αντισημιτισμό μαζί με το γάλα της μάνας τους”.

Υπό το καθεστώς των ναζί στη Γερμανία, από τη δεκαετία του 1930 και κυρίως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εκατομμύρια Εβραίοι εξολοθρεύτηκαν από τους χιτλερικούς.

Ο Σάλομον πρόσθεσε: “Είναι μια αντίστροφη εισαγωγή – ο αντισημιτισμός γεννήθηκε στη Δύση, εξήχθη στη Μέση Ανατολή και τώρα επιστρέφει πάλι [σ.σ. μέσω των προσφύγων]”.

Η πρόεδρος του ίδιου φόρουμ, Λέλα Σάσκιντ, είπε: “Ο φόβος για αύξηση του αντισημιτισμού συνεχώς μεγαλώνει μεταξύ των Εβραίων της Γερμανίας εξαιτίας του προσφυγικού κύματος”.

“Πολλοί από τους πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ μεγάλωσαν σε κοινωνίες όπου η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ ήταν κρατικό δόγμα”.

Η Λέλα Σάσκιντ πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση όλων αυτών των προσφύγων από τη γερμανική κοινωνία θα είναι πολύ δύσκολη. “Αλλά δεν νομίζουμε ότι οι φόβοι μας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους πολιτικούς”, πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα