Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νταβούτογλου συλλαμβάνει… “τρομοκράτες” του Twitter

Ο Νταβούτογλου συλλαμβάνει… “τρομοκράτες” του Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αχμέτ Νταβούτογλου, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Πέμπτη, σε ζωντανή μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου TGRT, ότι 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για αναρτήσεις τους στο Twitter σχετικά με το μακελειό – διπλή επίθεση αυτοκτονίας του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα με περισσότερους από 100 νεκρούς.

Δεν έχουν γίνει όμως ακόμη γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τους ακριβείς λόγους των συλλήψεων.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό την πόλης πριν από την έναρξη πορείας ειρήνης που πραγματοποιούσε το φιλοκουρδικό HDP μαζί με άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Η πορεία ειρήνης είχε προγραμματιστεί με αίτημα τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και Κούρδων αριστερών ανταρτών του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Την Τετάρτη ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι ορισμένοι από τους υπόπτους για την επίθεση είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και μπορεί να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ή με τους Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ.

Ωστόσο, το τουρκικό καθεστώς συλλαμβάνει εκείνους που έκαναν αναρτήσεις στο Twitter, προσπαθώντας με φτηνή και ανόητη προπαγάνδα να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενώ όλος ο δημοκρατικός και αριστερός κόσμος στην Τουρκία καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό της πολύνεκρης επίθεσης τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα