Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πώς είχε διαμορφωθεί ο χάρτης της Συρίας έως τις 13 Οκτωβρίου

Δείτε πώς είχε διαμορφωθεί ο χάρτης της Συρίας έως τις 13 Οκτωβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χάρτης,

Νέος χάρτης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το The Arab Source δείχνει πώς έχει διαμορφωθεί ο διαμελισμός της Συρίας μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2015.

Με το πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχει ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ), η συμμαχία δηλαδή της Αλ Κάιντα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Στη συγκεκριμένη περιοχή είναι που η Τουρκία “ονειρεύεται” να δημιουργήσει ένα προτεκτοράτο – ψευδοκράτος και εκεί είναι που βομβαρδίζει κυρίως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία και αντεπιτίθεται τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός στρατός, για να εκδιώξει τους μισθοφόρους της Άγκυρας.

syrian_map

Με το κίτρινο χρώμα είναι τα κουρδικά εδάφη (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF) και με το μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Τα εδάφη που κρατά η κυβέρνηση απεικονίζονται με κόκκινο.

Σχετικά άρθρα