Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία – Ετοιμάζεται επίθεση στο Χαλέπι

Χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες στη Συρία – Ετοιμάζεται επίθεση στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν), Χαλέπι, Χεζμπολάχ,

Το Reuters μεταδίδει ότι χιλιάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες έφτασαν στη Συρία και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στο πλευρό του στρατού της Συρίας και της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Χαλέπι.

Ο έλεγχος της πόλης του Χαλεπιού όπως και της περιοχής γύρω από την πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, είναι μοιρασμένη μεταξύ της συριακής κυβέρνησης, ομάδες τζιχαντιστών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα ή στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και το Ισλαμικό Κράτος.

Γίνονται προετοιμασίες για τη μεγάλη μάχη στο Χαλέπι, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters. “Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση του στρατού της Συρίας, επίλεκτων δυνάμεων της Χεζμπολάχ και χιλιάδων Ιρανών στρατιωτών που έφτασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες”.

Η επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές, “μετριοπαθείς” ή “σκέτους”, θα εξαπολυθεί με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι η αποκάλυψη ότι χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία έτοιμοι να πολεμήσουν. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παραδοχή.

Από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν, οι τζιχαντιστές παρέλαβαν μεγάλες ποσότητες αντιαρματικών ρουκετών από τις ξένες δυνάμεις που τους υποστηρίζουν. Οι ξένες δυνάμεις προφανώς και είναι η Τουρκία, ίσως και η Σαουδική Αραβία.

Σχετικά άρθρα