Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε ιερέα της Συριακής Καθολικής Εκκλησίας

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε ιερέα της Συριακής Καθολικής Εκκλησίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καθολική Εκκλησία, Συρία, Συριακή Καθολική Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα), Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο ιερέας Ζακ Μουράντ (Jacques Mourad) της Συριακής καθολικής Εκκλησίας απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το Σάββατο.

Είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές στις 21 Αυγούστου από το ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι του Αγίου Ελιάν (Ιουλιανού), στην πόλη Αλ Καρυαταϋάν (Al Qaryatayn), στον δρόμο από τη Δαμασκό προς την Παλμύρα, στην επαρχία της Χομς.

“Ο πατήρ Μουράντ είναι ελεύθερος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χωριό Ζαϊντάλ” που απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη Χομς, ανέφερε η πηγή αυτή.

Ο ιερέας τέλεσε μάλιστα και τη λειτουργία την Κυριακή το πρωί στο Ζαϊντάλ.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκε ο Μουράντ, για λόγους ασφαλείας.

Ο ιερέας, που διέμενε στο μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Ελιάν) στην πόλη Αλ Καρυαταϋάν, απήχθη από τους τζιχαντιστές μία ημέρα μετά την κατάληψη της γειτονικής Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος. Υπήρχαν φόβοι ότι βρει φριχτό θάνατο στα χέρια των φανατικών.

Στη συνέχεια το μοναστήρι του Αγίου Ελιάν ισοπεδώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από την καταστροφή της Μονής: Το Ισλαμικό Κράτος ισοπέδωσε μοναστήρι 1500 ετών στη Συρία (βίντεο)

Σχετικά άρθρα