Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι στήνουν ολόκληρο “σενάριο” για να χρεώσουν τη σφαγή στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Τούρκοι στήνουν ολόκληρο “σενάριο” για να χρεώσουν τη σφαγή στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άγκυρα, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να “χρεώσει” την πολύνεκρη (128 νεκροί) διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα την Κυριακή το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο κορυφαίες τουρκικές πηγές της Αστυνομίας, το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να ευθύνεται για τη διπλή πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα.

«Η επίθεση αυτή ήταν στο ίδιο στυλ με την επίσης πολύνεκρη επίθεση στο Σουρούτς και όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πρόκειται για αντιγραφή της βομβιστικής επίθεσης στο Σουρούτς… Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι υπεύθυνο είναι το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η μια κορυφαία αστυνομική πηγή στο Reuters.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση ίσως έγινε από το Ισλαμικό Κράτος. Είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στο Ισλαμικό Κράτος», είπε η δεύτερη αστυνομική πηγή στο Reuters.

Τώρα το σενάριο έχει και συνέχεια. Σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph υπάρχουν φήμες ότι ο ένας από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας είναι ο χαμένος αδελφός του φερόμενου ως τζιχαντιστή που ανατινάχθηκε τον Ιούλιο στη Σουρούτς, σε συγκέντρωση της κουρδικής αριστερής νεολαίας.

Ο Γιουνούς Εμρέ Αλαγκόζ (Yunus Emre Alagoz), του οποίου ο νεώτερος αδελφός Αμπντουραχμάν (Abdurrahman) λέγεται ότι είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 33 άτομα στη Σουρούτς τον Ιούλιο, ονομάστηκε από την τουρκική Αστυνομία ότι ερευνάται να είναι ο ένας βομβιστής αυτοκτονίας της Άγκυρας. Η δήλωση έγινε στην εφημερίδα Haberturk.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έγραψε ότι ένας από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας της Άγκυρας αναγνωρίστηκε ως ένας άνδρας μεταξύ 25 και 30 ετών.

Τα ίχνη του Γιουνούς Εμρέ Αλαγκόζ έχουν χαθεί από τον Ιούλιο, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς.

Η επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς είχε στόχο Κούρδους αριστερούς νεολαίους της Τουρκίας, που σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα με τη Συρία και να πάνε στην κουρδική πόλη Κομπάνι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της.

Ο μικρός αδελφός Αλαγκόζ, που λέγεται ότι ανατινάχτηκε στη Σουρούτς, ήταν κουρδικής καταγωγής και θεωρείται ότι εξετέλεσε την επίθεση αυτοκτονίας μετά από εντολές που είχε από το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης διαδίδεται, ότι ο 20χρονος φερόμενος ως βομβιστής της Σουρούτς και ο μεγαλύτερος αδελφός του είχαν βρεθεί για ένα διάστημα στη Συρία μέσα στο 2014.

Η ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στρέφεται εντέχνως προς το Ισλαμικό Κράτος την ώρα που οι Κούρδοι δημοκρατικοί αλλά και οι Τούρκοι αριστεροί καταγγέλλουν ως ηθικό αυτουργό της τρομοκρατικής επίθεσης την ισλαμιστική κυβέρνηση Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα