Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελβετία: Δικάζεται την Δευτέρα ερήμην ο Ερβέ Φαλσιανί

Ελβετία: Δικάζεται την Δευτέρα ερήμην ο Ερβέ Φαλσιανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HSBC, Ελβετία, Ερβέ Φαλσιανί,

Δικάζεται ερήμην την Δευτέρα από το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Ελβετίας, ο Γάλλος πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC της Ελβετίας Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία, παραβίαση εμπορικού και τραπεζικού απορρήτου και κλοπή δεδομένων.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Le Matin Dimanche οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών (SRC) είχαν λάβει από τον Ιούλιο του 2008 συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα πρόσωπο που εμφανιζόταν με το όνομα Ρούμπεν αλ Σιντιάκ και σκόπευε να πουλήσει στις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών τραπεζικά δεδομένα που είχαν κλαπεί από την HSBC Ελβετίας. Το πρόσωπο αυτό αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ο Φαλτσιανί. Όμως ούτε η SRC ούτε οι γερμανικές υπηρεσίες έκαναν τότε κάτι για το θέμα.

Ο υποδιευθυντής της SRC Γιουργκ Μπούλερ εξήγησε ότι δεν στάθηκε δυνατόν να εξακριβωθεί ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο “Αλ Σιντιάκ” και ότι δεν ήταν δυνατόν να αποτανθεί η δική του υπηρεσία σε μυστικές υπηρεσίες τρίτων χωρών “λόγω του ευαίσθητου θέματος της πηγής” της πληροφορίας.

Η SRC αντιλήφθηκε μόλις στις αρχές του 2009 ότι οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές της Ελβετίας είχαν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του “Αλ Σιντιάκ” από τον Μάιο του 2008.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αν είχαν συνδυαστεί οι πληροφορίες που διέθετε η δικαστική αστυνομία με εκείνες που είχαν λάβει οι πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών η υπόθεση Φαλτσιανί θα είχε πάρει άλλη τροπή. Ο Ερβέ Φαλτσιανί είχε ανακριθεί τότε από την αστυνομία της Γενεύης όμως έφυγε από την Ελβετία τον Δεκέμβριο του 2008.

Σχετικά άρθρα