Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινά αεροπλάνα έπληξαν το αυτοκίνητο του Αλ Μπαγκντάντι – Άγνωστο εάν είναι νεκρός!

Ιρακινά αεροπλάνα έπληξαν το αυτοκίνητο του Αλ Μπαγκντάντι – Άγνωστο εάν είναι νεκρός!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ ανακοίνωσε ότι εντόπισε και έπληξε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αυτοανακηρυγμένο “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα πάντα με τους Ιρακινούς, η φάλαγγα αυτοκινήτων των τζιχαντιστών, σε αυτοκίνητο της οποίας επέβαινε και ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, κινούνταν στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ του Ιράκ.

Η επαρχία Άνμπαρ βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ, είναι μια περιοχή που κατοικείται από σουνίτες μουσουλμάνους και το μεγαλύτερο μέρος της ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο εάν ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ζωντανός ή τραυματισμένος.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει χτυπηθεί από αεροπορικό πλήγμα αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, αλλά τις προηγούμενες είχε καταφέρει να επιζήσει, στη μια περίπτωση τραυματισμένος.

Ενημέρωση 16.19: Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε στην αυτοκινητοπομπή ενώ κινούνταν κοντά στα Σύνορα του Ιράκ με τη Συρία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Η μοίρα του αυτοανακηρυγμένου χαλίφη παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με πληροφορίες κατευθυνόταν προς την Καρμπάλα όπου είχε συνάντηση με οπλαρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα