Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Κηδεύτηκε βρέφος που αγνοείτο από την τουρκική εισβολή

Κύπρος: Κηδεύτηκε βρέφος που αγνοείτο από την τουρκική εισβολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DNA, ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Το Σάββατο τελέστηκε η κηδεία του μικρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής, Ανδρέα Κυριάκου, ο οποίος το 1974 ήταν βρέφος, μόλις έξι μηνών.

Μαζί κηδεύτηκαν και τα άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του, η μητέρα του Αγγελική Κυριάκου, 25 ετών το 1974, οι θείες του Σούλα και Μάρω 11 και 19 ετών και η γιαγιά του Ελένη , 46 χρονών.

Τα οστά όλων τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τραχώνι Κυθρέας, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Μαζί με τα οστά βρέθηκε και η πιπίλα του μικρού Ανδρέα. Οι γυναίκες και το παιδί φαίνεται πως έπεσαν θύματα δολοφονίας, ενώ βρέφος είχε τραυματιστεί και στο πόδι, πριν δολοφονηθεί. Ο πατέρας του μικρού Ανδρέα ήταν στρατιώτης την περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Επικήδειο εκφώνησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «ευθύνη της πολιτείας είναι να δικαιώσει τη θυσία των ηρώων του 74». Όπως ανέφερε, «είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να οικοδομήσουμε μια πατρίδα με ειρηνικό μέλλον». Απηύθυνε επίσης έκκληση στην τουρκική πλευρά να συνεργαστεί, για να δοθεί ένα τέλος στο δράμα των αγνοουμένων.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι «ένας τρόπος υπάρχει να τιμωρηθεί το έγκλημα του 74, να αποτραπεί ο στόχος του, που δεν είναι άλλος από τη διχοτόμηση της Κύπρου».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι |εκκρεμούν τα καθήκοντα όλων στον τόπο, όσο παραμένουν αδικαίωτες οι θυσίες του ηρώων του 74».

Σχετικά άρθρα