Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τζιχαντιστές εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τζιχαντιστές εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Παρασκευή τη βάση μιας ομάδας “μετριοπαθών” τζιχαντιστών που είχε εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν τη βάση της αποκαλούμενης Μεραρχίας 13 (Division 13) του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), κοντά στο χωριό Καν Σεικούν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των τζιχαντιστών και προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Με ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η ένοπλη συμμορία τζιχαντιστών του FSA επιβεβαίωσε τους βομβαρδισμούς, αναφέροντας πως η βάση [που ήταν το αρχηγείο τους] καταστράφηκε ολοσχερώς και πως από την επίθεση αρκετοί σκοτώθηκαν.

Τις προηγούμενες ημέρες η Division 13 αναρτούσε βίντεο στο YouTube που υπερηφανευόταν για τα πλήγματα που είχε καταφέρει ενάντια στον στρατό της Συρίας, στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει με τη ρωσική υποστήριξη. Σε ένα από τα βίντεο έδειχναν να καταστρέφουν συριακά τανκς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 60 «τρομοκρατικούς στόχους» στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μείζονα κλιμάκωση των πληγμάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας που άρχισε την 30ή Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα