Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε με αέριο μουστάρδας τους Πεσμεργκά

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε με αέριο μουστάρδας τους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Πεσμεργκά (κάτι σαν υπουργείο Αμύνης) του ιρακινού Κουρδιστάν, Τζαμπάρ Γιαγουάρ, αποκάλυψε ότι εργαστηριακές αναλύσεις επιβεβαίωσαν ότι Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά δέχθηκαν επίθεση με αέριο μουστάρδας από το Ισλαμικό Κράτος.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την επιβεβαίωση ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε αέριο χλωρίου σε πολλές επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους νωρίτερα μέσα στο έτος.

Το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε με αέριο μουστάρδας τους Κούρδους σε μάχες γύρω από τις περιοχές Γκουέρ και Μακχμούρ, στα νότια της κουρδικής επικράτειας στο βόρειο Ιράκ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τους Πεσμεργκά, το Ισλαμικό Κράτος τους βομβάρδισε με 50 οβίδες που περιείχαν χημικά στις 11 Αυγούστου. Τουλάχιστον 35 Κούρδοι στρατιώτες προσβλήθηκαν από το αέριο.

Ορισμένοι από τους Κούρδους στρατιώτες που δέχθηκαν την επίθεση με χημικά όπλα των τζιχαντιστών ακόμα υποφέρουν, περισσότερο στα μάτια τους και στο δέρμα. Ωστόσο, κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές χημικά όπλα τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα