Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στη Συρία μεταξύ στρατού και FSA – Δείτε πολλά βίντεο από την πρώτη γραμμή

Άγριες μάχες στη Συρία μεταξύ στρατού και FSA – Δείτε πολλά βίντεο από την πρώτη γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Αντεπίθεση εξαπέλυσε την Τετάρτη το συριακό πεζικό, συνεπικουρούμενο από Σύρους πολιτοφύλακες και μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στη βορειοδυτική και κεντρική Συρία, σε περιοχές που ελέγχονται από τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), έναν συνασπισμό “μετριοπαθών” τζιχαντιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και οργανώσεων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Δείτε πλάνα από την επίθεση του κυβερνητικού στρατού:

Πριν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση, είχαν προηγηθεί ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν την επαρχία Χάμα και περιοχές της γειτονικής επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας είχαν στόχο τις πόλεις Καφρ Ζίτα, Καφρ Ναμπούνταχ, Αλ Σαγιάντ και το χωριό Αλ Λαταμίναχ στην επαρχία Χάμα, καθώς και τις πόλεις Χαν Σαϊχούν και Αλχμπίτ στην Ιντλίμπ.

Από τις μάχες που ξέσπασαν στα μέτωπα, “ανέβασαν” βίντεο στο YouTube οι “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν και 20 τεθωρακισμένα του κυβερνητικού στρατού, από τα οποία τα 18 είναι τανκς.

Το πρώτο βίντεο είναι από την Αλ Λατμίν, στη Χάμα. Οι τζιχαντιστές του FSA το ανάρτησαν για να αποδείξουν ότι μέχρι τη δύση του ηλίου κρατούσαν τις θέσεις τους απέναντι στην επίθεση του στρατού.

Εδώ βλέπετε άνδρες του FSA να ρίχνουν με αντιαρματικό TOW, στο μέτωπο της Χάμα, και να καταστρέφουν ένα φορτηγό του στρατού της Συρίας.

Στο επόμενο βίντεο, ο FSA δείχνει ένα τανκ του στρατού που κατέλαβε την Τετάρτη στη νότια Χάμα.

Στα επόμενα δύο βίντεο, τζιαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), βάλουν με Konkurs ATGM και καταστρέφουν ακόμα ένα κυβερνητικό τεθωρακισμένο.

Στο επόμενο πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο, βλέπουμε τις δυνάμεις του στρατού της Συρίας να προωθούνται με άρματα μάχης. Οι “μετριοπαθείς” του FSA τους ρίχνουν και καταφέρνουν να χτυπήσουν ένα τανκ.

Αμέσως το άρμα τυλίγεται στις φλόγες, ενώ το πλήρωμά του βιάζεται να το εγκαταλείψει πριν ανατιναχτεί.

Άρμα μάχης του στρατού χτυπιέται ενώ κινείται ανάμεσα σε σπίτια.

Βίντεο μέσα από τα οχυρώματα των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών του FSA ενώ περιμένουν να τους επιτεθεί ο κυβερνητικός στρατός.

Ακόμα ένα κυβερνητικό τανκ καίγεται στη Χάμα.

Κυβερνητικοί στρατιώτες δέχονται βροχή τα “πυρά” και υποχωρούν, κάπου στη Χάμα.

Κυβερνητικοί στρατιώτες έχουν οχυρωθεί σε ένα σπίτι και στην αυλή του, αλλά είναι τόσο “χαλαροί” που τους βλέπουμε στο βίντεο να κόβουν βόλτες αμέριμνοι. Οι τζιχαντιστές του FSA τους ανατινάζουν με ένα αντιαρματικό πύραυλο. Ολόκληρη η ομάδα πρέπει να σκοτώθηκε.

Σχετικά άρθρα