Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “χρειάστηκαν” οι Τούρκοι – Αντιαεροπορικά “εγκλώβισαν” τουρκικά F-16

Τα “χρειάστηκαν” οι Τούρκοι – Αντιαεροπορικά “εγκλώβισαν” τουρκικά F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ισλαμιστές, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων της Συρίας “παρενόχλησαν” —κάτι που σημαίνει ότι εγκλώβισαν— μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας την Τρίτη, καθώς οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Τουρκίας σηκώθηκαν να αναχαιτίσουν ένα μαχητικό MIG-29 “αγνώστου εθνικότητας”.

Ως γνωστό, οι Τούρκοι είναι τόσο “καλοί” πιλότοι που σηκώνονται 8 στον αέρα για να κυνηγήσουν 1.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται, για να ολοκληρώσουν τον αυτοεξευτελισμό τους ως η πιο άχρηστη πολεμική αεροπορία του ΝΑΤΟ, ότι ένα αεροσκάφος MIG-29 -που δεν αναγνωρίστηκε σε ποιον ανήκε- παρενόχλησε τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, ωθώντας το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τρεις φορές τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να του επιδοθούν διαμαρτυρίες από μέρους της Άγκυρας.

Την ώρα που τα 8 τουρκικά αεροσκάφη αναχαίτιζαν ή παρενοχλούνταν (εδώ οι απόψεις διίστανται) από 1 αγνώστου ταυτότητας MIG-29, συνειδητοποίησαν ότι τους είχαν εγκλωβίσει αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Άγνωστο παραμένει εάν υπήρξε έστω ένας Τούρκος πιλότος που να μην χρειάστηκε να αλλάξει εσώρουχο μετά την προσγείωσή τους.

Επίσης, υπάρχει μια υποψία, ότι δεν τους εγκλώβισαν αντιαεροπορικά της Συρίας αλλά ρωσικοί S-300 που βρίσκονται στο Καταδρομικό Μόσχα το οποίο περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε σχετικά: Κίνηση ΜΑΤ των Ρώσων στη Συρία – Έφεραν S-300 και ελέγχουν όλο τον εναέριο χώρο

Σχετικά άρθρα