Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” των Αμερικανών σε συνεργασία με τη Ρωσία στη μάχη κατά τζιχαντιστών

“Όχι” των Αμερικανών σε συνεργασία με τη Ρωσία στη μάχη κατά τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι ΗΠΑ δε θα συνεργαστούν στρατιωτικά με τη Ρωσία στη Συρία, τονίζει το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, έπειτα από τις δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου σχετικά με αίτημα του Πενταγώνου για συντονισμό των επιχειρήσεων κατά θέσεων τζιχαντιστών.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, τόνισε πως η στρατηγική της Ρωσίας στη Συρία «είναι τραγικά λανθασμένη» και η Αμερική «δεν είναι έτοιμη να συνεργαστεί» με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Βέβαια, ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε τη διάθεσή του να συνεχιστούν οι βασικές, τεχνικές συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρώμη, ο κ. Κάρτερ επανήλθε στις καταγγελίες κατά της Μόσχας ότι πλήττει στόχους που δεν αφορούν μόνο σε θέσεις των τζιχαντιστών.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμύνης, Ιγκορ Κονασένκοφ είχε υποστηρίξει πως «το υπουργείο απάντησε σε αίτημα του Πενταγώνου και σύντομα θα εξετάσει τις προτάσεις των ΗΠΑ σχετικά με το συντονισμό των επιχειρήσεων στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Γενικά, αυτές οι προτάσεις μπορούν να υιοθετηθούν για εφαρμογή».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Εμείς απλά πρέπει να εξειδικεύσουμε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που θα συζητηθούν σήμερα από τους εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και του Πενταγώνου σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Σχετικά άρθρα