Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πεζικό της Συρίας αντεπιτέθηκε στην Αλ Κάιντα και τους “μετριοπαθείς”

Το πεζικό της Συρίας αντεπιτέθηκε στην Αλ Κάιντα και τους “μετριοπαθείς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Μεγάλη χερσαία επίθεση εξαπέλυσαν την Τετάρτη τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία μετά το κύμα ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξε τις θέσεις των τζιχαντιστών νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και μεταδίδει τα νέα του πολέμου από την πλευρά των “μετριοπαθών”, ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε σε τέσσερις θέσεις “μετριοπαθών” τζιχαντιστών.

Ο συριακός στρατός δεν επιτέθηκε μόνος του, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στο πλευρό του μάχονται ντόπιοι και ξένοι πολιτοφύλακες. Δηλαδή, Σύροι οπαδοί του Άσαντ και προφανώς δυνάμεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Επίσης, όπως μεταδίδεται, θέσεις των τζιχαντιστών χτυπήθηκαν από πυραύλους εδάφους – εδάφους.

Η επίθεση γίνεται ενάντια στις δυνάμεις του υποστηριζόμενου από την Τουρκία τζιχαντιστικού Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), ενός συνασπισμού “μετριοπαθών” και σκληροπυρηνικών τζιχαντιστών, στον οποίο κεντρικό ρόλο παίζει η Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα