Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν οπλοστάσια τζιχαντιστών εκπαιδευμένων από τη CIA (βίντεο)

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν οπλοστάσια τζιχαντιστών εκπαιδευμένων από τη CIA (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη βορειοδυτική Συρία κατέστρεψαν ολοσχερώς κεντρικά οπλοστάσια “μετριοπαθών” τζιχαντιστών που εκπαιδεύθηκαν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των οπλαρχηγών τους.

Η οργάνωση Λίγουα Σουκούρ Αλ Τζαμπάλ (Liwa Suqour Al Jabal), που μετέχει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και της οποίας οι τζιχαντιστές έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση από τη CIA σε στρατόπεδα στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, χτυπήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα από μαχητικά της Μόσχας.

Νέες αεροπορικές επιδρομές αργά την Τρίτη είχαν στόχο τα κεντρικά της οπλοστάσια στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, τα οποία και καταστράφηκαν ολοσχερώς, όπως δήλωσε ο οπλαρχηγός της οργάνωσης Χασάν Χατζ Αλί (Hassan Haj Ali) στο Reuters σε συνομιλία του με δημοσιογράφο του πρακτορείου μέσω τσατ στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη ένοπλη οργάνωση μάχεται σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Συρίας, εκεί δηλαδή που το πάνω χέρι έχει το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα.

Είναι μια από τις υποτιθέμενες “μετριοπαθείς” οργανώσεις που έχουν λάβει εκπαίδευση και οπλισμό μέσα από ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης της CIA. Αυτό το πρόγραμμα είναι διαφορετικό από το πρόσφατο φιάσκο του Πενταγώνου που εκπαίδευσε και εξόπλισε τζιχαντιστές που στη συνέχεια εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση Λίγουα Σουκούρ Αλ Τζαμπάλ είχε πάρει, μεταξύ άλλων από τη CIA, και αντιαρματικές ρουκέτες που τη βοήθησαν ιδιαίτερα σε μάχες που έδωσε ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Η εν λόγω οργάνωση, που τώρα πολεμά στο ίδιο πλευρό με την Αλ Κάιντα, μετέχοντας στον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) έχει ανοιχτό μέτωπο και με το Ισλαμικό Κράτος. Ο Χασάν Χατζ Αλί δήλωσε στο Reuters ότι η οργάνωσή του δέχθηκε επίθεση και από το Ισλαμικό Κράτος την Τρίτη.

Δείτε βίντεο με τα οπλοστάσια των εκπαιδευμένων από τη CIA συμμάχων της Αλ Κάιντα να καίγονται:

Δείτε και τι απέμεινε από τη βάση – οπλοστάσιο μετά το ρωσικό χτύπημα:

Σχετικά άρθρα