Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας και οδομαχίες στη Μπισμίλ στη νοτιοανατολική Τουρκία

Απαγόρευση κυκλοφορίας και οδομαχίες στη Μπισμίλ στη νοτιοανατολική Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπισμίλ, Νίσιβη, Ντιγιάρμπακιρ, Σιλβάν, Τουρκία,

Το τουρκικό καθεστώς επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην κουρδική πόλη Μπισμίλ, στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, Κούρδοι αριστεροί αντάρτες του PKK ύψωσαν οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης τη Δευτέρα του βράδυ και ταμπουρώθηκαν.

Όταν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στις φρουρούμενες γειτονιές, σε νυχτερινές επιδρομές, οι Κούρδοι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Παρά το γεγονός ότι οι οδομαχίες κράτησαν όλο το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν αναφέρθηκαν νεκροί από καμία πλευρά.

Ως απάντηση στην κουρδική αντίσταση, οι τουρκικές Αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοινώθηκε στους κατοίκους από ντουντούκες που είχαν τοποθετηθεί πάνω σε αστυνομικά οχήματα και από τα μεγάφωνα των μιναρέδων των τζαμιών.

Στη Νίσιβη, την άλλη τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη που είχε κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και πέντε ημέρες, έληξε την Τρίτη το πρωί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας έληξε και στην επίσης κουρδική πόλη Σιλβάν, μετά από διάρκεια τριών ημερών.

Σχετικά άρθρα