Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμάμηδες κήρυξαν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) ενάντια στη Ρωσία και το Ιράν

Ιμάμηδες κήρυξαν τζιχάντ (ιερό πόλεμο) ενάντια στη Ρωσία και το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιμάμης, Ιράν, Ισλαμιστές, Ουαχαμπισμός, Ουαχαμπίτες, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχάντ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Δεκάδες τζιχαντιστές Ουαχαμπίτες σουνίτες ιμάμηδες κάλεσαν με κοινή τους δήλωση όλες τις αραβικές χώρες να προσφέρουν “ηθική, υλική και στρατιωτική” υποστήριξη στον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) ενάντια στη Συρία, στο Ιράν και τη Ρωσία.

Οι ιμάμηδες που υπογράφουν τη δήλωση – κάλεσμα, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούν έντονη αντιχριστιανική και αντισιιτική γλώσσα.

Οι ιμάμηδες στο κείμενό τους συγκρίνουν την επέμβαση των Ρώσων στη Συρία με την επέμβαση των Σοβιετικών το 1979 στο Αφγανιστάν, η οποία τότε προκάλεσε διεθνή τζιχάντ μεταξύ των μουσουλμάνων, που έσπευσαν στο Αφγανιστάν από όλο τον κόσμο για να γίνουν Ταλιμπάν και να διώξουν τους κομμουνιστές εισβολείς.

“Οι ιεροί πολεμιστές στη Συρία υπερασπίζονται όλο το Ισλαμικό Γένος. Εμπιστευθείτε και υποστηρίξτε τους”, αναφέρει η δήλωση – κάλεσμα των ιμάμηδων.

Όπως σχολιάζει το ιρανικό (περσικό) πρακτορείο ειδήσεων abna24, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου είναι οι κύριοι υποστηρικτές των τζιχαντιστών τρομοκρατών που μάχονται ενάντια στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Ρωσία.

Το abna24 επίσης αναφέρει ότι ενώ μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια το Ισλαμικό Κράτος, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αύξησε την υποστήριξη και βοήθεια που παρέχει σε τρομοκρατικές ομάδες μέσα στο 2015.

Σχετικά άρθρα