Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και η Ιταλία ρίχνεται στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Και η Ιταλία ρίχνεται στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας «θα πάρει μέρος στις αποστολές βομβαρδισμού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι τα ιταλικά μαχητικά θα επιχειρούν «σε περιοχές του Ιράκ που θα επιλεγούν σε συμφωνία με το αμερικανικό στρατηγείο».

Τα αεροσκάφη Tornado της ιταλικής ΠΑ, προσθέτει η Κοριέρε ντέλα Σέρα, τα οποία μέχρι τώρα είχαν μόνον ρόλο υποστήριξης, θα πλήττουν απευθείας στόχους που θα εντοπίζονται.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στο Ιράκ και στην Συρία, από την στιγμή που η κυβέρνηση του Ιράκ ζήτησε από την Ιταλία να παρέμβει και με βομβαρδισμούς, ενώ « η κυβέρνηση της Συρίας, όσο και αν μπορεί σε κάποιους αυτό να μην αρέσει, έχει απευθύνει το σχετικό αίτημα μόνον στην Ρωσία».

«Πρόκειται μόνον για μια δυνατότητα η οποία πρέπει να αξιολογηθεί μαζί με τους συμμάχους, δεν είναι ειλημμένη απόφαση, η οποία , σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περάσει από την έγκριση του κοινοβουλίου της Ρώμης» σχολίασε το ιταλικό υπουργείο άμυνας

Σχετικά άρθρα