Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαίρωσε 15χρονο Ισραηλινό στα Ιεροσόλυμα

Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαίρωσε 15χρονο Ισραηλινό στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Ένας Παλαιστίνιος τζιχαντιστής τραυμάτισε με μαχαίρι τα ξημερώματα της Κυριακής έναν 15χρονο Ισραηλινό έφηβο σε βενζινάδικο κοντά στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων.

Ο δεκαπεντάχρονος Ισραηλινός δέχθηκε μαχαιριές στο πάνω μέρος του σώματός του δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Παλαιστίνιος τζιχαντιστής έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μαχαιροβγάλτη τζιχαντιστή στα Ιεροσόλυμα μερικές ώρες έπειτα από ένα παρόμοιο χτύπημα με στόχο μια τετραμελή οικογένεια Ορθόδοξων Εβραίων. Δύο από τα τέσσερα θύματα της επίθεσης υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ μία νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται «με βαριά τραύματα», ενώ ένα δίχρονο παιδί νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένο.

Η βία αυξάνεται στα ανατολικά Ιεροσόλυμα και στη Δυτική Όχθη τις τελευταίες εβδομάδες. Αν και δεν πλησιάζει τα επίπεδα των παλαιστινιακών εξεγέρσεων του παρελθόντος, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες περί κλιμάκωσης.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι είπε ότι ο 15χρονος τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο και δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του, ενώ αστυνομικοί «είδαν τον τρομοκράτη που κρατούσε ένα μαχαίρι, τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν».

Σχετικά άρθρα