Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί λένε ότι οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα στη Συρία είναι “μετριοπαθείς”

Οι Βρετανοί λένε ότι οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα στη Συρία είναι “μετριοπαθείς”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Βρετανία, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάικλ Φάλον, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές,

Μόλις 1 στις 20 επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέγραψαν ότι το 5% των ρωσικών πληγμάτων είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος, ενώ η πλειονότητα των επιδρομών στην πραγματικότητα είχε αποτέλεσμα να «σκοτωθούν άμαχοι» ή στοχοθέτησε μέλη θεωρούμενων ως «μετριοπαθών» οργανώσεων της αντιπολίτευσης οι οποίες μάχονται εναντίον του Άσαντ, τόνισε ο Φάλον σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Sun.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου λέει μια μεγάλη αλήθεια και ένα μεγάλο ψέμα. Η μεγάλη αλήθεια αφορά ποιους έχει στόχο η Μόσχα. Όντως, δεν βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος και εμείς ως TRIBUNE το έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος “υπηρεσία” πληροφοριών, αρκεί να παρακολουθεί το Twitter και τι γράφουν οι ίδιοι οι Σύροι.

Το ψέμα που λέει είναι ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τους “μετριοπαθείς”. Στη Συρία δεν υπάρχουν πλέον “μετριοπαθείς”. Όσοι στο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί ως “μετριοπαθείς” στη δυτική κοινή γνώμη σήμερα είναι σύμμαχοι με την Αλ Κάιντα και μάλιστα έχουν συστήσει κοινή συμμαχική δύναμη που την ονομάζουν Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Αυτά είναι γνωστά στον παγκόσμιο Τύπο και έχουν γραφεί αναρίθμητα άρθρα για την απορρόφηση των “μετριοπαθών” από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, ιδίως στη βορειοδυτική Συρία.

Οπότε, θα ήταν πιο ειλικρινές από τους Ρώσους να βγουν και να πουν: “Εμάς στόχος μας είναι η Αλ Κάιντα επειδή δεν τη βομβαρδίζει κανείς, σε αντίθεση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο το αφήνουμε στις ΗΠΑ”. Αυτή θα ήταν μια καθαρή εξήγηση και θα τέλειωνε την κουβέντα για το ποιος βομβαρδίζει ποιον.

Ωστόσο, θα το επαναλάβουμε και σε αυτή την ανάρτηση, το TRIBUNE θεωρεί “ύποπτη” την “προστασία” της Αλ Κάιντα από τη Δύση.

«Αναλύουμε πού γίνονται τα πλήγματα κάθε πρωί», είπε ο Φάλον. «Η μεγάλη πλειονότητά τους δεν έχει διόλου στόχο το Ισλαμικό Κράτος. Τα στοιχεία μας καταδεικνύουν ότι ρίπτονται μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τομείς όπου συχνάζουν άμαχοι, σκοτώνοντας αμάχους, και ότι ρίπτονται βόμβες εναντίον των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που πολεμούν τον Άσαντ», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Μα ακριβώς κ. Φάλον, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) έχει συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα και από κοινού έχουν συστήσει τον Στρατό της Κατάκτησης. Αυτό δεν το γνωρίζουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες; Γιατί οι βρετανικές εφημερίδες το γνωρίζουν.

Και από πότε οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα θεωρούνται μετριοπαθείς; Εμπαίζετε με την παγκόσμια κοινή λογική; Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι δυνατόν αυτά τα κραυγαλέα ψέμματα να σταθούν;

Ακόμα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επέκταση της εντολής για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, χαρακτηρίζοντας «ηθικά εσφαλμένο» να μην συμμετέχει η βρετανική Πολεμική Αεροπορία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Μέχρι σήμερα, η Βρετανία συμμετέχει μόνο στους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Για τον Μάικλ Φάλον, τα πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους επιτρέπουν την προληπτική αντιμετώπιση της απειλής να διαπραχθούν επιθέσεις στο έδαφος της Βρετανίας και «δεν μπορούμε να το αφήνουμε αυτό στη γαλλική, την αυστραλιανή και την αμερικανική [Πολεμική] Αεροπορία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε την Παρασκευή, τρίτη ημέρα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, ότι η τρέχουσα προσέγγιση της Μόσχας, η οποία αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ «τρομοκράτες» συλλήβδην, είναι συνώνυμη της «εγγυημένης καταστροφής».

Και εμείς, ως κοινή γνώμη, αναμένουμε να βρει και να μας δείξει ο πρόεδρος Ομπάμα ποιοι δεν είναι οι τρομοκράτες στη Συρία. Σήμερα, όχι το 2011. Σήμερα όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, εξαιτίας της εμπλοκής της Τουρκίας, η οποία φρόντισε όλοι οι “μετριοπαθείς” να προσχωρήσουν στον τζιχαντισμό.

Σχετικά άρθρα