Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεδιάσκεψη ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία – Tι συμφωνήθηκε

Τηλεδιάσκεψη ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία – Tι συμφωνήθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ανατόλι Αντόνοφ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κρεμλίνο, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζον Κέρι, Τηλεδιάσκεψη,

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης, συνομιλία διάρκειας περίπου μιας ώρας σχετικά με τις βελτιώσεις στην ασφάλεια των πληρωμάτων των Πολεμικών Αεροποριών που πραγματοποιούν παράλληλες επιθέσεις στη Συρία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν τις εκατέρωθεν προτάσεις που διατυπώθηκαν.

«Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν τις προτάσεις που διατυπώθηκαν και να επανέλθουν με σχόλια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως η Ελίσα Σλότκιν, από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, που ήταν παρούσα στη συνομιλία, επισήμανε στους Ρώσους αξιωματούχους τον προβληματισμό των ΗΠΑ ότι οι ρωσικές επιθέσεις μέχρι τώρα δεν στοχεύουν προπύργια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ επιβεβαίωσε την τηλεδιάσκεψη Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων, χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητικές» τις συζητήσεις, σημειώνοντας πως πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

Σχετικά άρθρα