Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία απαιτεί από τον Πούτιν να μην βομβαρδίζει τζιχαντιστές

Η Σαουδική Αραβία απαιτεί από τον Πούτιν να μην βομβαρδίζει τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια), Χομς (Έμεσα),

Η Σαουδική Αραβία απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον στόχων στη Συρία, δήλωσε Σαουδάραβας διπλωμάτης, σύμφωνα με το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, προσθέτοντας ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παρουσία στις περιοχές που δέχθηκαν επίθεση.

Πράγματι, λέει το TRIBUNE, σε αυτές τις περιοχές έχει παρουσία η Αλ Κάιντα (ως Αλ Νούσρα), ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες πολλές μικρές τζιχαντιστικές συμμορίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, ο Αμπντάλα Αλ Μουάλιμ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας του «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα, μέρη όπου οι δυνάμεις του ISIS δεν έχουν παρουσία. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν σε έναν αριθμό αθώων θυμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως και να μην επαναληφθεί».

Χρησιμοποιώντας ένα κοινό ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ότι «όσο για εκείνες τις χώρες που έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι έχουν προσχωρήσει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας του ISIS, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν την τρομοκρατία του συριακού καθεστώτος».

Μιλάει η Σαουδική Αραβία που εξοπλίζει και υποστηρίζει την τρομοκρατία της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα