Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ χαιρέτησε τη συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ χαιρέτησε τη συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βρετανία, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Φίλιπ Χάμοντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ χαιρέτισε τη βούληση της Ρωσίας να κάνει χρήση βίας εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σημείωσε ωστόσο ότι η Μόσχα πρέπει να επαληθεύει ότι οι επιδρομές που εξαπολύουν αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθετούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα και όχι αντάρτες οι οποίοι ανήκουν σε άλλες οργανώσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό η Ρωσία να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει… ότι η στρατιωτική δράση που ανέλαβε στη Συρία σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το πρωί στρέφεται εναντίον στόχων του ISIL (σ.σ. η παλαιότερη ονομασία του Ισλαμικού Κράτους) και οργανώσεων προσκείμενων στην Αλ Κάιντα και όχι εναντίον μετριοπαθών αντιπάλων του καθεστώτος του Άσαντ», ανέφερε ο Χάμοντ μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Οι ενέργειες για την υποστήριξη του καθεστώτος (της Συρίας) είναι ασύμβατες με την αποτελεσματική διεξαγωγή του πολέμου εναντίον του ΙΚΙΛ στη Συρία», έκρινε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας.

Βεβαίως ο Βρετανός υπουργός ή αγνοεί ή δεν θέλει να πει ότι στη Συρία δεν υπάρχουν πλέον “μετριοπαθείς”, έχουν τεθεί υπό την “ομπρέλα” της συμμαχικής δύναμης Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), στον οποίο κεντρικό ρόλο παίζει το μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο στη Συρία να διακρίνεις σήμερα ποιοι δεν είναι (με την) Αλ Κάιντα. Ακόμα και ο περιβόητος “μετριοπαθής” Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) συμμάχησε με την Αλ Κάιντα, στα πλαίσια του Στρατού της Κατάκτησης, υπακούοντας στους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας της πολιτικής που άσκησε η Άγκυρα στη Συρία, οι “μετριοπαθείς” αντιπολιτευόμενες ένοπλες ομάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσχώρησαν στους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα