Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι θα “σπάσουν” την ειρήνη στην Εγγύς Ανατολή

Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι θα “σπάσουν” την ειρήνη στην Εγγύς Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Νέα Υόρκη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

Οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να τηρήσουν από εδώ και στο εξής την ειρηνευτική διαδικασία στην Εγγύς Ανατολή που συμφωνήθηκε στο Όσλο το 1993 από τον Γιάσερ Αραφάτ και τον Γιτσάκ Ράμπιν, δημιουργώντας έτσι έντονες ανησυχίες για νέα έκρηξη βίας στην περιοχή.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μαχμούντ Αμπάς την Τετάρτη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όσο το Ισραήλ παραβιάζει συνεχώς τα συμπεφωνημένα οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουν να είναι οι μόνοι που θα τηρούν τη συμφωνία.

Αν και οι συμφωνίες του Όσλο θεωρούνται εδώ και καιρό νεκρό γράμμα, η εξαγγελία του Αμπάς μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες στην περιοχή και να πυροδοτήσει νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων και συγκρούσεων ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς.

«Δηλώνουμε ότι όσο το Ισραήλ δεν υλοποιεί τη συμφωνία μας και όσο το Ισραήλ αρνείται να σταματήσει την εποικισμό των κατεχόμενων και να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατούμενος, δεν μας δίνεται άλλη επιλογή από το να επιμείνουμε στο ότι δεν είμαστε οι μόνοι που τηρούν τη συμφωνία, την οποία το Ισραήλ παραβιάζει συνεχώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαχμούντ Αμπάς από το βήμα των ΗΟΕ.

«Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι δεν αισθανόμαστε πλέον δεσμευμένοι από αυτές τις συμφωνίες», κατέληξε ο Μαχμούτ Αμπάς , ο οποίος εκτός κειμένου δήλωσε ότι «η υπομονή μας έχει τελειώσει και ότι το Ισράηλ δεν τηρεί ούτε τους πολιτικούς, αλλά ούτε και τους οικονομικούς όρους των συμφωνιών”.

Σχετικά άρθρα