Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι στασιαστές καταγγέλλουν ότι τους βομβάρδισαν οι Ρώσοι (βίντεο)

Σύροι στασιαστές καταγγέλλουν ότι τους βομβάρδισαν οι Ρώσοι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ραστάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 30 Σεπτεμβρίου, Σύροι “μετριοπαθείς” ισχυρίζονται ότι ρωσικά αεροπλάνα έπληξαν θέσεις των στασιαστών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Χομς.

Η Χομς, οι Έλληνες την ονόμαζαν Έμεσα από την αραβική φυλή των Εμεσίνων που ζούσαν εκεί, ξεσηκώθηκε το 2011 ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ. Ονομάστηκε μάλιστα και “πρωτεύουσα” της επανάστασης κατά τους πρώτους μήνες της συριακής εξέγερσης.

Τον Φεβρουάριο του 2012 η πόλη έπεσε στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων και οι στασιαστές οχυρώθηκαν στην παλιά πόλη, την οποία κράτησαν για δέκα ημέρες μέχρι τον Μάρτιο. Σήμερα η πόλη Χομς βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Ωστόσο, στην περιφέρειά της υπάρχουν θύλακες που ελέγχονται από τους στασιαστές που έχουν συγκροτήσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και συμμαχικές τους ένοπλες ομάδες ατάκτων.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, μετά τον βομβαρδισμό μιας πόλης που ελέγχουν οι στασιαστές, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ήταν οι Ρώσοι που χτύπησαν.

Το βίντεο αναφέρει, στη λεζάντα που το συνοδεύει, ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν στα βόρεια της επαρχίας της Χομς τις πόλεις Ραστάν (Rastan) και Ζαφαράνα (Zafarana).

Η Ραστάν βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς και είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της ελληνορωμαϊκής πόλης Αρέθουσας. Αποτελεί πεδίο μάχης μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και του FSA από την αρχή του πολέμου, αλλάζοντας πολλές φορές χέρια.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα