ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί: Να μείνει ο Άσαντ στη Συρία μέχρι να τελειώσουμε με τους τζιχαντιστές

Ροχανί: Να μείνει ο Άσαντ στη Συρία μέχρι να τελειώσουμε με τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάν Ροχανί,

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί υποστήριξε σε συνέντευξή του την Κυριακή στο CNN πως υπάρχει πλέον ευρεία διεθνής συναίνεση για την παραμονή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην εξουσία ώστε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

“Πιστεύω πως σήμερα όλοι έχουν αποδεχθεί ότι ο πρόεδρος Άσαντ πρέπει να παραμείνει (στην εξουσία) για να καταπλεμήσει τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο Ροχανί, προσθέτοντας πως μόνον αφού κερδηθεί αυτή η μάχη “θα πρέπει να εφαρμοσθούν άλλα σχέδια για να ακουστούν οι φωνές της (συριακής) αντιπολίτευσης”.

“Στη Συρία, ο πρώτος στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε τους τρομοκράτες και να τους διαλύσουμε και δεν έχουμε άλλη λύση από το να ενισχύσουμε την κεντρική αρχή και την κυβέρνηση ως τα κύρια κέντρα εξουσίας”, δήλωσε.

Η παραμονή στην εξουσία, έστω και μεταβατική, του Σύρου προέδρου, ο οποίος θεωρείται από τους δυτικούς και τις αραβικές χώρες ο κύριος υπεύθυνος για την αιματηρή σύγκρουση που από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 240.000 ανθρώπους, αναφέρεται όλο και πιο ανοικτά, ακόμη και από δυτικές κυβερνήσεις.

“Το Ιράν και οι ΗΠΑ δεν διεξάγουν απ’ ευθείας συζητήσεις για τη Συρία”, διευκρίνισε ο Ροχανί, όμως η Τεχεράνη συζητεί με τους Ευρωπαίους και άλλους, οι οποίοι είναι σε επαφή με τις ΗΠΑ, υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα