Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Η Γαλλία θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ολάντ: Η Γαλλία θα κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Φρανσουά Ολάντ,

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε από τη Ν. Υόρκη ότι γαλλικά μαχητικά έπληξαν στόχο του Ισλαμικού Κράτους στην Συριά και ότι επίκεινται κι άλλες επιθέσεις.

Τουλάχιστον έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν παράπλευρες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι επίκεινται «και νέες επιθέσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες εάν κριθεί αναγκαίο».

Στο μεταξύ νωρίτερα σε επίσημη ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε επίσης σχετικά: «Η χώρα μας παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να αγωνιστεί κατά της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιθέσεις οποτεδήποτε η εθνική μας ασφάλεια τίθεται σε κίνδυνο».

Όπως υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ στόχος της Γαλλίας είναι να ασκήσει πίεση προκειμένου να επιτευχθεί πολιτική λύση για την κρίση στη Συρία.

«Η Γαλλία συζητά με όλους και δεν αποκλείει κανέναν», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να περνά μέσα από τα χέρια του Μπασάρ Αλ Άσαντ».

Ο Φρανσουά Ολάντ διαχώρισε τις ενέργειες στη Γαλλία σε αυτές που αφορούν το στρατιωτικό σκέλος και σε αυτές που αφορούν το πολιτικό – διπλωματικό, τονίζοντας ότι αναφορικά με το δεύτερο απαιτούνται επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη συριακή κρίση.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η γαλλική στρατηγική στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι αρχικά απέρριπτε μια στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Στο μεταξύ η γαλλική προεδρία θεμελιώνει τη νομιμοποίηση των αεροπορικών επιθέσεων λέγοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της «νόμιμης άμυνας».

Σχετικά άρθρα