Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα 10 νεκροί από την κατολίσθηση στις ΗΠΑ, 176 αγνοούνται

Ακόμα 10 νεκροί από την κατολίσθηση στις ΗΠΑ, 176 αγνοούνται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατολισθήσεις, Μπάρακ Ομπάμα, Ουάσιγκτον, Τζον Πένινγκτον, Τράβις Χοτς,

Ακόμα 10 πτώματα ανέσυραν οι διασώστες από τις λάσπες και τα συντρίμμια ανεβάζοντας στους 24 τον αριθμό τον νεκρών από τη φονική κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο στη βορειοδυτική πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

«Δυστυχώς δεν βρήκαμε σήμερα καμιά ένδειξη ζωής», δήλωσε χθες το βράδυ στους δημοσογράφους ο Τράβις Χοτς, επικεφαλής των πυροσβεστών της κομητείας του Σνοχόμις, αρνούμενος ωστόσο να εγκαταλείψει: «Δεν έχουμε χάσει την ελπίδα» είπε.

Η αγροτική κοινότητα του Όσο, που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Σιάτλ, καταστράφηκε το Σάββατο από την κατολίσθηση, όταν ένα ολόκληρο κομμάτι λόφου κατέρρευσε σε ένα γειτονικό ποτάμι.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει στους 176, εν αναμονή νέας καταμέτρησης από τον σερίφη της κομητείας. Ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα μειωθεί, καθώς υπάρχουν ενδεχομένως αγνοούμενοι που έχουν υπολογιστεί διπλά, διευκρίνισε ο Τζον Πένινγκτον, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης της κομητείας.

Περίπου 200 άνθρωποι -πυροσβέστες, αστυνομικοί, μέλη της εθνοφρουράς και ομοσπονδιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γεωολόγοι και εθελοντές- εργάστηκαν χθες για να βρουν επιζώντες υπό συνεχή βροχή.

Ένας εθελοντής πυροσβέστης είπε πως η λασπώδης έκταση, η οποία καλύπτει πάνω από 2.500 στρέμματα και σε κάποια σημεία φθάνει σε βάθος τα 6 μέτρα, μοιάζει μερικές φορές «με κινούμενη άμμο, εύκολα μπορείς να βυθιστείς μέχρι τον ώμο».

Πρόκεται για μία από τις πιο πολύνεκρες κατολισθήσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Το 1969, 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις έπειτα από πλημμύρες στην κομητεία Νέλσον της Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποδέσμευσε ομοσπονδιακή βοήθεια, κάλεσε από τη Χάγη «όλους τους Αμερικανούς να προσευχηθούν» για τις οικογένειες και τους φίλους των αγνοουμένων. «Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, όμως πρέπει να παραδεχθούμε πως η κατάσταση είναι δύσκολη», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα