Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Η Γαλλία βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε τις πρώτες επιδρομές της γαλλικής αεροπορίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Παράλληλα, η Γαλλία επιμένει πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν μπορεί να έχει θέση στο μέλλον της Συρίας, την ώρα που στη διεθνή διπλωματική σκηνή αναζωπυρώνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διεξόδου με τη Ρωσία όμως να επιμένει στην (έστω και μεταβατική) παραμονή του Σύρου προέδρου.

“(Ο Άσαντ) ευθύνεται για το σημερινό χάος. Αν πούμε στους Σύρους ότι το μέλλον είναι ο Άσαντ, τότε θα εκτεθούμε στην αποτυχία”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ο Φαμπιούς δήλωσε ακόμη πως η Γαλλία θα ασκήσει πίεση τις ερχόμενες ημέρες για μια επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων προειδοποιώντας ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα μπορούσε να ωφελήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρωί της Κυριακής, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε πως διεξήχθησαν οι πρώτες επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή επικράτεια.

Το Παρίσι είχε αποφασίσει προ εβδομάδων να επεκτείνει τη συμμετοχή του στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί στην περιοχή και στη συριακή επικράτεια, έχοντας ξεκινήσει στη συνέχεια με αναγνωριστικές πτήσεις. Μέχρι πρότινος, η γαλλική αεροπορία ήταν δραστήρια μόνο στο σκέλος της επιχείρησης στο Ιράκ.

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας είχε ενδιάμεσα αναφέρει πως οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα επικεντρώνονταν ιδιαίτερα σε σημεία εκπαίδευσης ξένων εθελοντών τζιχαντιστών, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως στη συνέχεια να «δραστηριοποιηθούν και στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία», όπως είχε αναφέρει στη Monde ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Υβ λε Ντριάν.

Στην ανακοίνωσή του την Κυριακή για την έναρξη των επιδρομών, το γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο επισήμανε: «Οι άμαχοι πληθυσμοί στη Συρία πρέπει να προστατευτούν από κάθε μορφή βίας, εκείνη της ISIS και των άλλων τρομοκρατικών ομάδων, αλλά επίσης και από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Μπασάρ Αλ Άσαντ».

Σχετικά άρθρα