Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπερκινητικότητα Πούτιν – Τηλεφώνησε και στον βασιλιά Σαλμάν

Υπερκινητικότητα Πούτιν – Τηλεφώνησε και στον βασιλιά Σαλμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Όρος του Ναού, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία για τη συριακή κρίση και για τις από κοινές τους προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανέφερε με ανακοίνωση του το Κρεμλίνο.

“Οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα στον τομέα εύρεσης τρόπων επίλυσης της κατάστασης στη Συρία και για τη σύσταση μιας αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ενάντια σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις”, τονίζει η ανακοίνωση.

Οι ηγέτες των δύο χωρών επίσης συζήτησαν για την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα το Σεπτέμβριο στην Πλατεία των Τεμενών, στο Όρος του Ναού, στα Ιεροσόλυμα.

Μεγάλη η κινητικότητα του Πούτιν στον αραβικό κόσμο. Δεν νοιάζεται μόνο για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, έχει αρχίσει να συζητά και θέματα που αφορούν το Ισραήλ. Από παλιά οι Ρώσοι έχουν βάλει στο μάτι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ίσως να τους άνοιξε πάλι η όρεξη.

Σχετικά άρθρα