Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο πλοίο της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο πλοίο της Ουκρανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία,

Ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο σήμερα στο τελευταίο πολεμικό πλοίο στο οποίο ανεμίζει η ουκρανική σημαία στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ‘Αμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Οι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του ναρκαλιευτικού σκάφους Τσερκάσι, στη λίμνη Ντονουζλάβ, ενώ το πλήρωμά του έχει κλειστεί στο εσωτερικό του πλοίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό ναυτικό ο οποίος βρίσκεται στο πλοίο και ήλθε σε επαφή με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, οι επιτιθέμενοι έφθασαν στο σκάφος με δύο ταχύπλοα, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από τη λίμνη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χθες το μεγάλο αποβατικό Κονσταντίν Ολσάνσκι και είχαν επίσης προσπαθήσει να πάρουν το Τσερκάσι αλλά το σκάφος ελίχθηκε έξυπνα χωρίς να σταματήσει για να μην τους αφήσει να επιβιβαστούν, δήλωσε ο ναυτικός, ο οποίος ονομάζεται Ολεξάντρ Γκουτνίκ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Ουκράινσκα Πράβντα.

Ουκρανικά σκάφη βρίσκονται αποκλεισμένα στη λίμνη Ντονουζλάβ καθώς ο ρωσικός στόλος έχει αποκλείσει με δικά του πλοία τη διέλευση προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Αφού κατέλαβαν χθες το πρωί μια βάση των Πεζοναυτών στη Φεοντόσια, οι Ρώσοι ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως την Κριμαία.

Σχετικά άρθρα