Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαλέχ Μουσλίμ: Παγκόσμια καταστροφή εάν πέσει ο Άσαντ από τους τζιχαντιστές

Σαλέχ Μουσλίμ: Παγκόσμια καταστροφή εάν πέσει ο Άσαντ από τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Δαμασκός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Σαλέχ Μουσλίμ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από το Ισλαμικό Κράτος και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα θα προκαλέσουν μια παγκόσμια καταστροφή, δήλωσε ο Κούρδος ηγέτης από τη Συρία Σαλέχ Μουσλίμ (Saleh Muslim).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Independent, προειδοποίησε: “Εάν το καθεστώς καταρρεύσει εξαιτίας των σαλαφιστών θα είναι μια καταστροφή για όλους”.

Αν και είναι υπέρ της αντικατάστασης της κυβέρνησης Άσαντ από μια αποδεκτή εναλλακτική, ωστόσο, ανησυχεί ότι το Ισλαμικό Κράτος και οι άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις που τώρα βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας Δαμασκού από πολλές πλευρές, είναι κάτι που συνιστά μεγάλο κίνδυνο.

“Ο κύριος στόχος μας είναι να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος”, είπε. “Δεν θα νιώθουμε ασφαλείς στα σπίτια μας όσο υπάρχει το Ισλαμικό Κράτος”.

Η απειλή, συνεχίζει, δεν προέρχεται μόνο από το Ισλαμικό Κράτος “αλλά και από τους κλώνους της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ. Όλοι αυτοί έχουν την ίδια νοοτροπία”.

Ο 64χρονος Σαλέχ Μουσλίμ είναι ο Πρόεδρος του αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος των Κούρδων της Συρίας, του PYD, το οποίο κυβερνά τη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν) και ο ένοπλος βραχίονάς του είναι το αντάρτικος στρατός YPG/YPJ.

Σχετικά άρθρα