Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η “κυβέρνηση” του Κιέβου υποθηκεύει την Ουκρανία για 20 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ

Η “κυβέρνηση” του Κιέβου υποθηκεύει την Ουκρανία για 20 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντρ Σλάπακ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ουκρανία,

Αφού πρώτα ανέτρεψαν με αγανακτισμένους ακροδεξιούς και ναζιστικές παρακρατικές συμμορίες τη νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι φιλοδυτικοί τάχιστα περνούν στη δεύτερη φάση της αποστολής που τους έχει ανατεθεί, την δανειοδότηση της Ουκρανίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η μεταβατική και μη εκλεγμένη ναζιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία, δίχως καμία λαϊκή νομιμοποίηση, παρά μόνο τα ναζιστικά τάγματα εφόδου στους δρόμους και τις πλατείες του Κιέβου, “διαπραγματεύεται” με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη χορήγηση δανείου ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να “αποφύγει” τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Αλεξάντρ Σλάπακ, σε δηλώσεις που έκανε πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια. “Ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια”, είπε ο Σλάπακ.

Κι εκεί, όπως συνέβη κι εδώ, το παραμύθι είναι το ίδιο…

Παριστάνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά για να τους χορηγηθεί δάνειο να μην χρεοκοπήσουν, ώστε να εμφανίσουν την υποθήκευση – ξεπούλημα της χώρας τους στο ΔΝΤ ως δήθεν σωτηρία! Πολύ σύντομα ο λαός της Ουκρανίας θα καταλάβει το λάθος του, αλλά θα είναι αργά.

Το ΔΝΤ, η αποστολή του οποίου στο Κίεβο έληξε σήμερα, θα πρέπει να λάβει την έγκριση των πιθανών δανειστών προτού να δεσμευτεί για τη χορήγηση κάποιου ποσού, σημείωσε. Μεταξύ άλλων η Ουκρανία οφείλει 16 δισ. δολάρια στη Ρωσία ενώ η νέα κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί συνολικά περίπου 35 δισ. για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο Σλάπακ σημείωσε εξάλλου ότι το υπουργείο προβλέπει πως η ουκρανική οικονομία που πέρσι κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί περαιτέρω, κατά 3% εντός του τρέχοντος έτους.

Πώς σας φαίνονται όλα αυτά; Τα έχετε ξανακούσει; Βεβαίως και τα έχετε ξανακούσει, στο πειραματόζωο Ελλάδα…

Σχετικά άρθρα