Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δανοί στέλνουν κινητό ραντάρ σε Ιράκ – Συρία για να εντοπίζονται τζιχαντιστές

Οι Δανοί στέλνουν κινητό ραντάρ σε Ιράκ – Συρία για να εντοπίζονται τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δανία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Την απόφαση να αποστείλει ειδικό κινητό ραντάρ για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην ευρύτερη περιοχή του Ιράκ και σε ένα μέρος της Συρίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Κρίστιαν Γένσεν.

Όπως δήλωσε, μετά την απόσυρση της Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών τύπου F16 από το Κουβέιτ, πριν λίγο καιρό, η Δανία θεωρεί στρατηγικής σημασίας την παρουσία της στην περιοχή, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων και το ξέσπασμα του προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη.

Το ραντάρ, όπως επεσήμανε ο Κρίστιαν Γένσεν, θα δημιουργήσει μία «εναέρια ομπρέλα ελέγχου» στην περιοχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μάχη κατά του ισλαμικού κράτους. Τόνισε δε, πως η μάχη κατά των τζιχαντιστών πρέπει να δοθεί σε όλα τα μέτωπα και ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να παραδώσει το ραντάρ.

Την Πέμπτη (24/9), η κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων ενέκρινε το σχέδιο αποστολής του ραντάρ, που θα καλύπτει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Σχετικά άρθρα